Visszavonta a megszorításokat a Pest megyei rendőrfőkapitány

2011.04.04. 14:36

Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány visszavonta a március 29-én elrendelt, gazdasági szigorításokról szóló intézkedéseit, miután az ORFK hétvégi revíziójából kiderült, hogy alaptalanok, közölte a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn.

A megszorító intézkedéseket tartalmazó, a rendőri vezetőknek, illetve megyei kapitányságoknak eljuttatott körlevelet április 1-jén több internetes portál is megjelentette. Ezután rendelte el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdálkodásának soron kívüli vizsgálatát az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója. A vizsgálat arra jutott, hogy a körlevélben szereplő számadatok hibásak, azokat helytelen, pontatlan induló adatokból állapították meg. Ezért az ORFK intézkedett a körlevél visszavonásáról.

"A lefolytatott vizsgálatok eredménye alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a főkapitányság gazdasági helyzete stabil, a felmerülő költségeket, juttatásokat maradéktalanul ki tudjuk fizetni az állománynak. Tekintettel a fentiekre, a főkapitányi intézkedés soron kívül visszavonásra került" – áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A körlevélben állítólag a tervezett megszorítások közt szerepelt a túlórapénzek és napidíjak elmaradása mellett például a járművek kilométerkeretének a megfelezése, a rendőrautók javíttatásának, gumicseréjének erőteljes visszafogása, az összes beszerzés és szolgáltatás szüneteltetése is.