Továbbra sincs elnöke a Fővárosi Bíróságnak

2011.04.05. 21:53

Továbbra sincs elnöke a Fővárosi Bíróságnak, miután az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) keddi ülésén egyik pályázó sem kapta meg a kinevezéséhez szükséges támogatást - közölte a testület szóvivője az MTI érdeklődésére.

Szűcs Péter elmondta, hogy a Gatter László 2010. december 31-i távozásával megüresedett elnöki posztra három pályázó jelentkezett; az elnökhelyettesi tisztségre szintén, ám utóbbiak közül az egyik jelentkező a pályázati eljárás során visszalépett.

Az OIT keddi ülésén meghallgatta mind az öt pályázót, de az ez után következő titkos szavazáson egyikük sem kapta meg a kinevezéséhez szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot. Így ez a pályázat eredménytelen lett, és továbbra is Szemán Felicitász elnökhelyettes vezeti a Fővárosi Bíróságot.

A bírósági szervezeti törvény tavaly év végi módosításának megfelelően a következő fővárosi bírósági elnöki pályázatot már nem az OIT, hanem annak elnöke, Baka András fogja egy személyben kiírni és elbírálni.

Erre a lehető legrövidebb időn belül sor kerül - tette hozzá az OIT szóvivője.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla