Kedden esőt is kapunk a szél mellé

2011.04.10. 13:09 Módosítva: 2011.04.10. 13:27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn, a nap első felében derült idő lesz, majd észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, de estig csapadék nem valószínű. A Dunántúlon még hétfő délelőtt is lehetnek erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +5 fok között, északkeleten, illetve a Duna-Tisza-köze szélcsendes helyein 0 fok alatt, délnyugaton, nyugaton 5 fok felett alakul.

Kedden néhány órára még kisüt a nap, majd egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Szeles időre számíthatunk, gyakran megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi öt mm) az ország területének negyven százalékán valószínű.

Kedden napközben még a 17, 22 fok lesz, majd általában 9, 14 fok valószínű, csütörtökön és pénteken 12, 17 fokra van kilátás.

Sokat dolgoztak a tűzoltók

A kőszegi Jurisics téren megrongálódott a Mária-szobor: az erős szélben kidőlt egy fa, amely levitte a kőszobor felső részét. A teret felújítják, emiatt a fa körbe volt árkolva.

Szegeden egy telefonfülkére dőlt fa, de nem lapította össze. A szél megbontotta a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal bádogtetejét körülbelül húsz négyzetméteren, a tűzoltók visszaszögezték a lemezt.

Szombat reggeltől vasárnap reggel hatig lezárták az 1-es főutat Bicske és Herceghalom között, mert az erős szélben a homokátfúvás miatt lecsökkent a látótávolság. Ez az útszakasz azóta már ismét járható.