1,3 milliót visz haza havonta az Orvosi Kamara elnöke

2011.04.11. 09:26

Egymillió-háromszázhuszonhatezer forintot keres havonta dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, írja a Népszabadság.

Az összeget a kamara hosszas levelezés után adta ki Keszthelyi Gyula háziorvos kérésére, mert a tardi háziorvos kifogásolta, hogy a törvényben előírt adatokat eltitkolják. Az ügyben még januárban indított nyomozást a VI-VII. Kerületi Ügyészség.

2005-ben az adatvédelmi biztos hivatala már küldött egy levelet Égernek, amelyben azt írták, hogy köteles nyilvánosságra hozni, mennyi pénzt keres, ám az ügyben azóta sem történt előrelépés.

Éger István (Fotó: Kovács Attila)
Éger István (Fotó: Kovács Attila)

A most nyilvánosságra került adatok szerint az elnök munkabére bruttó 1,3 millió forint, amihez 28 750 Ft cafeteriát is kap. Az országos kamarai vezetők bére 239 ezertől 717 ezer forintig terjed, a területi szervezetek elnökeinek 504 ezer, a titkároknak 672 ezer forint a tiszteletdíja. A Jobbikos Gyenesei Géza alelnökként 840 ezer forintot visz haza.

„A következő lépés a láthatólag nagy gonddal továbbra is titkolt költségtérítések tárgyában következik majd" – írta blogjában Keszthelyi doktor.