Harrach: bevált a KDNP-nél a személyi titkári rendszer

2011.04.11. 18:26
Bevált a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciójában működő személyi titkári rendszer, azon nem kívánnak változtatni - mondta el Harrach Péter hétfőn.

A kormánypárti képviselőcsoport vezetője hozzátette: a képviselői személyi titkár bizalmi funkciót tölt be. Munkaidőn kívül és sok esetben hétvégén is feladatot kell vállalnia. Erre pedig a képviselőnek olyan személyt kell választania, aki iránt bizalommal van.

A KDNP gyakorlata húsz éve igazolja, hogy erre a legalkalmasabbak a hozzátartozók, akikben a képviselők megbíznak. Ezen a rendszeren - mivel bevált - nem kívánnak változtatni - mondta Harrach Péter.
Kiemelte: ennek semmiféle jogszabályi akadálya nincs, törvénybe nem ütközik.

A témával pénteken a Blikk foglalkozott, az újság arról írt, hogy legalább kilenc KDNP-s országgyűlési képviselő valamelyik rokonát foglalkoztatja közpénzen fizetett parlamenti titkárként. (A KDNP-frakció 37 tagú).

Lázár János, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn újságírói kérdésre azt mondta, hogy a Fideszben a parlamenti képviselők titkárai nem lehetnek hozzátartozók; ez alól a frakcióban két esetben tettek kivételt, miután meggyőződtek felkészültségükről.

Megjegyezte: "frakciószövetségesünk belső életét nem kívánjuk minősíteni vagy kommentálni". Ez minden pártnak a saját döntése - tette hozzá.