11:00, November 27. ÉLŐ
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Hajdúhadházon masírozik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület

2011.04.12. 12:41 Módosítva: 2011.04.12. 12:48

Megjelent Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy kétszáz embere. Rubi Gergely polgárőr, jobbikos országgyűlési képviselő közölte: hétfő este kezdtek el járőrözni a településen és a tervek szerint vasárnapig maradnak. Hozzátette: a helyi lakosság hívta őket a településre, becslése szerint mintegy százan.

Rubi Gergely szerint sorra érkeznek a felajánlások a lakosságtól a polgárőrök ellátására. A messzebbről (Zala, Komárom-Esztergom megyéből) érkezetteket 12 családi háznál szállásolták el, a közeli településeken lakók (70-80 ember) szolgálat után hazamennek. A helyiek üdítővel, süteményekkel kínálják a polgárőröket, volt, aki egy fél marhát, más egy egész disznót, mások csirkéket ajánlottak fel az ellátásukhoz.

A polgármesteri hivatalban nem tudnak arról, hogy megérkezett volna a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a településen, erről a városházán semmilyen értesítést nem kaptak. Rubi Gergely erre a felvetésre úgy reagált: nem kötelessége jelenteni az akciót és szerinte az önkormányzatot nem érdekli a közbiztonság.

A település polgármestere már korábban közölte: az egyesület kezdeményezéséről a hajdúhadházi önkormányzat semmilyen hivatalos értesítést nem kapott és az önkormányzat sem fordult kéréssel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez a közbiztonság javítása érdekében. Hajdúhadházon a városi rendőrkapitánysággal együttműködve az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezete lát el polgárőri feladatokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke még márciusban, a Facebookon jelentkezett hajdúhadházi önkéntes szolgálatra. Rubi Gergely országgyűlési képviselő elmondta: Vona Gábort egy jobbikos rendezvényre várják a hétvégére, a járőrözésben nem vesz részt, de a közbiztonsági helyzetről tájékozódni szeretne.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és több más szervezet fekete egyenruhásai nemrég Gyöngyöspatán járőröztek napokon át. Utána döntött a kormányzat arról, hogy úgynevezett konfliktus-megelőző és konfliktuskezelő mechanizmust fog működtetni a helyi konfliktusok megelőzése és kezelése érdekében. Ezt a mechanizmust a megyei kormánymegbízottak koordinálják. A kormánymegbízott a megyei rendőrfőkapitány, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság munkatársai, az esetleg érintett település polgármestere és a cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjének bevonásával dönt majd arról, milyen intézkedésekre van szükség a kialakuló helyzetben.  • Hírek
  • Bankszámla