Fapál gyerekeinek is vehetett luxuslakást

2011.04.13. 08:41 Módosítva: 2011.04.13. 21:49

Százmillió forintért vásárolt lakásokat két gyerekének Fapál László, a honvédelmi tárca vesztegetési ügyének vádlottja 2006-ban az elszámoltatási kormánybiztos szerint - írja a Magyar Nemzet.

A napilap a Hír Televízióra hivatkozva arról számolt be, hogy Budai Gyula vizsgálatot indított az ügyben. A Célpont című műsorhoz eljuttatott jelentés szerint a fiatalok feltehetően a szülők segítségével jutottak hozzá a főváros XIII. kerületében lévő luxuslakásokhoz. Az ingatlanokat ugyanattól a cégtől vették, amitől a honvédség vásárolta a később Fapálnak negyedáron továbbadott zuglói lakást.

Fapál László ingatlanvásárlásainak ügyében a Központi Nyomozó Főügyészségen eljárás folyik. A Honvédelmi Minisztérium volt államtitkára a piaci ár töredékéért vásárolhatta meg 150 négyzetméteres szolgálati lakását Zugló zöldövezetében. A padlófűtéses, klímatizált, szaunás ingatlan tulajdonát 2005-ben 65 millió forintért szerezte meg a Honvédelmi Minisztérium.

Fapál László szerda délután közleményt adott ki. Ebben azt írja, hogy "Budai Gyula úr nyilatkozatai – mint ahogy azt megszokhattuk már - nem
felelnek meg a rideg tények valóságának. Budai úr személyemmel kapcsolatos nyilatkozataival a közvéleményt félrevezeti, amely egy keresztény értékrendű kormányzati tisztségviselő részéről méltatlan és erkölcsileg is kifogásolható.

Eddig nem nyilatkoztam, és nem védekeztem a valótlan állítások ellen, mert jogállami felfogásom szerint az ügyeknek a független és csak a törvénynek alárendelt bíróságon, nem a sajtónyilvánosság előtt kell eldőlnie. Én ezt tanultam az ELTE Jogtudományi Karán és ebben a szellemben tanítottam hallgatóimat is. Ugyanakkor nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy Budai úr átlépte a jó ízlés határait, amikor gyermekeimet is bevonja az ellenem permanensen folytatott küzdelmébe. Teszi mindezt a családbarát kormány tagjaként.

Ezt még egy közszereplőnek sem kell eltűrnie, nemhogy nekem, aki nem politikusként, hanem szakmai vezetőként dolgoztam a Honvédelmi Minisztériumban.

Megjegyzem közszereplőségem 2006. július 01. napjától megszűnt, ezért személyes és különleges adataim egy magára valamit adó országban már nem kerülhetnének nyilvánosságra.

A tényekről: 2006-ban két nagykorú gyermekem - családi támogatással -
lakást vásárolt magának Budapesten, a XIII. kerületben. A lakások mérete a 45 négyzetmétert sem éri el, vételáruk – lakásonként - kb. 10 millió forint volt" - áll a közleményben.