Visszalépteti jelöltjét Győrben az MSZP

2011.04.13. 12:27
Visszalépteti a győri időközi önkormányzati választáson indítani kívánt jelöltjét a Magyar Szocialista Párt, és arra kéri szavazóit: "az összefogás jegyében" a helyi lokálpatrióta egyesület színeiben induló politikust támogassák - áll a szerdán, a voksolás előtt négy nappal kiadott közleményükben.

"Az önkormányzati képviselő-választások tétje, értelme, hogy a polgárok dönthetnek lakóhelyük ügyeiről, megválaszthatják az őket képviselő embereket. Az elmúlt napokban a győri kampány során szokatlanul durva eseményeknek lehetünk tanúi: közpénzen kiadott hetilap kisajátítása, választási plakátok szervezett eltűnése, rendezvények megzavarása. Mind a hatalmi erőfitogtatás jelei. A nyílt fenyegetés, agresszió már a civil és pártoktól független jelöltet is elérte. A tapasztalható hatalmi arroganciával szemben szükségesnek tartjuk a lokálpatrióták összefogását" - írják.

Azt szorgalmazzák, hogy a lokálpatrióták világnézeti különbségeket félretéve fogjanak össze azért, hogy a választás a helyi ügyek képviseletéről és ne a távol lakó kinevezettekről szóljon. Ezért arra kérik támogatóikat, hogy a Pro Urbe Győr Egyesület színeiben induló Bárány Istvánt támogassák.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert hosszan tartó, súlyos betegség után február 7-én elhunyt Ottófi Rudolf (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a körzet képviselője. A március 18-i határidőig négyen teljesítették az indulás feltételeit: Bárány István, Ottlakán Beatrix (független), Pergel Elza (Fidesz-KDNP) és Szigeti Roland (MSZP).