Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Lepelnyi hó esett a Nagy Hideg-hegyen

2011.04.14. 15:19 Módosítva: 2011.04.14. 15:23

Az elmúlt napokat a maihoz hasonlóan a hirtelen előbukkanó, intenzív záporok jellemezték, melyeket néhol hódara, jégdara is kísért. A Nagy Hideg-hegyen ráadásul lepelnyi hó hullott, írta Kurunczi Rita, az időkép.hu meteorológusa.

Galyatetőről ráadásul hózivatart jelentettek, Bánkúton is egy intenzív hózápor söpört végig, a Kékestetőn található sípályát is fél-egy centiméternyi hó borítja.

A felettünk elhelyezkedő, hideg légtömeg hatása ráadásul a talaj közelében is érződik, az ilyenkor megszokottnál kicsit alacsonyabban, nagyjából 8 és 13 fok között alakulnak a hőmérsékletek.

hav

A folytatás

Éjszaka átmenetileg felszakadozik a felhőzet, néhol zápor továbbra is lehet. Pénteken északon sok, délen kevesebb lesz a felhő, délen néhány órára a nap is kisüt. Többfelé várható eső, zápor, a déli határnál egy-egy zivatar.

A Dunántúlon gyakran erős, néhol viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, holnap a szél északira, északkeletire fordul, és főként nyugaton megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 6 fok között, keleten néhol 1 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 10, 14 fok között alakul, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.  • Vennék
  • Hírek