Kiürítik a hajdúhadházi önkormányzati szállást

2011.04.15. 14:03

Pénteken el kell hagyniuk a hajdúhadházi önkormányzati szállást azoknak, akik számára Rubi Gergely helyi jobbikos képviselő a héten bérbe vette azt, tudtuk meg az önkormányzat sajtóreferensétől, Tóthné Ilyés Edittől.

Tóthné elmondta: eredetileg abban állapodtak meg Rubival, hogy országgyűlési képviselőtársai számára veszik bérbe a szálláshelyeket, körülbelül 15 főről és 14 napról volt szó. Kérésére a hét elején megadta az engedélyt az önkormányzat, Tóthné szerint az épület egyébként üresen állt volna, és bevételi forrást jelentett nekik a kiadás a szokásos árért: körülbelül kétezer forint per fő, per éjszakáért.

Csütörtökön azonban a polgármester és a jegyző úgy döntött, hogy a korábban megadott engedélyt visszavonják, és közölték is Rubi Gergellyel, hogy az ott tartózkodóknak pénteken menniük el. Az önkormányzati sajtóreferens szerint Rubi ezt tudomásul vette.

Tóthné szerint azért gondolta meg magát a polgármester és a jegyző, mert úgy értesültek, hogy a szálláson mégsem képviselők, hanem a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai alszanak. Az önkormányzat vezetői úgy látták: a hajdúhadházi történések túlnőttek a településen, elsősorban a Jobbik és a Belügyminisztérium konfliktusáról szólnak, és ehhez ők nem kívánnak asszisztálni.

Hajdúhadházon egyébként a sajtóreferens tudomása szerint nem működnek más fizetős szálláshelyek, a polgárőröket helyi lakosok fogadják be éjjelente.

Szerettük volna megkérdezni a szálláshely elhagyásáról Rubi Gergelyt is, de egyelőre nem tudtuk elérni telefonon. Hajdúhadházi sajtótájékoztatóján megerősítette a szállás kiürítéséről szóló információt, de nem kommentálta.