Lemondott Gyöngyöspata polgármestere

2011.04.19. 10:34 Módosítva: 2011.04.19. 11:18

Egészségügyi okokból lemondott Gyöngyöspata polgármestere. Tábi László ezt a képviselőtestület keddi rendkívüli ülésén jelentette be, lemondását elfogadták.

Arra a kérdésre, hogy lemondása összefüggésben van-e a településen az elmúlt időszakban történtekkel, a távozó polgármester annyit mondott: "elképzelhető".

A Heves megyei faluban másfél hónapja pattanásig feszült a helyzet. Egy helyi konfliktus miatt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai kezdtek járőrözni, majd a Jobbik nagygyűlést tartott a település főterén.

Legutóbb szombaton történt incidens: a gyöngyöspatai romák azt mondják, egyikük házának ablakát kővel dobták be, a polgárőrök szerint viszont csak szóváltás volt.

Gyöngyöspatán megjelent a Véderő nevű szervezet is, amelynek parancsnoka, Eszes Tamás megvásárolt egy pincét a cigánysor közelében. Eszes szerint ők nem provokálják a cigányokat, csak rendbe tették a lerobbant pincét és környékét, hogy a héten már itt gyakorlatozhassanak.

Internetes oldalukon úgy határozzák meg magukat, hogy a politikától távol, de a nemzeti oldalon működnek, és a sorkatonaság megszűntével azoknak szeretnének harcászati jellegű képzést nyújtani, akik szeretik az ilyen nevelést, de hivatásos katonák nem feltétlenül akarnak lenni.

Soltész Bálint, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatott, hogy a keddre virradó éjjel nyugodtan telt Gyöngyöspatán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla