Az MSZP-s vezetésű XIII. kerületben tagadják, hogy támogatták volna a Fideszt

2011.04.21. 17:31

A XIII. kerület tagadja, hogy adományozott volna a Fidesznek. "Meglepetéssel fogadtuk ezt az információt, mert sem a polgármesteri hivatal, sem az önkormányzat nem nyújtott támogatást", mondta Gellért Lajos, a kerület sajtóreferense.

Szerdán megjelent a Fidesz 2010-es mérlegbeszámolója a Hivatalos Értesítőben, eszerint tizenhat belföldi jogi személy segített félmillió forintnál nagyobb összeggel a pártnak, köztük meglepetésre az MSZP-s vezetésű XIII. kerület is.

Gellért azt mondta, elsődlegesen tájékozódtak a Fidesznél, és ez alapján a kerületi Fidesz szervezet által bérelt helyiség bérleti díja költségeinek eltérő értelmezése állhat a háttérben. Ezenkívül ugyanakkor próbálnak pontosabb tájékoztatást is kérni.

"A pénzügyi osztályra nem érkezett semmilyen adományozásra utaló számla", tette hozzá Gellért.

A Fidesz összes bevétele 2010-ben 1 milliárd 953 millió 265 ezer forint volt. Tagdíjakból 136  millió 968 ezer forint jött be, az állami támogatás 888 millió 974 ezer forint volt. Magánszemélyektől félmillió forintnál kisebb támogatásokból 513 millió 415 ezer forint folyt be a pártkasszába, és összesen 56 millió 181 ezer forintot adtak össze azok, akik félmilliónál többel támogatták a pártot.