Kilakoltatás miatt fenyegettek meg egy XV. kerületi tisztviselőt

2011.04.21. 16:03

Egy soron következő kilakoltatás miatt megfenyegettek egy önkormányzati tisztviselőt Budapest XV. kerületében; az ügyben a rendőrséghez fordultak - közölte László Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester. A kerületben hétfőn kilakoltatások kezdődtek, majd szerdán egy köztisztviselő otthonánál megjelentek néhányan, és megfenyegették, hogy egy soron következő eljárást megakadályozzanak - mondta el László Tamás, aki a Fidesz országgyűlési képviselője is.

Közölte, hogy az önkormányzati ingatlanokból lakbér- és közüzemi tartozások miatt lakoltatnak ki. Ezt nem az önkormányzat végzi, hanem jogerős bírósági végzés alapján a végrehajtó. Ezekben az ügyekben nem devizahitel-károsultakról van szó, így a kilakoltatási moratórium ezekre a családokra nem vonatkozik - tette hozzá. László Tamás hangsúlyozta: "nem valamiféle üldözésről van szó, hanem (...) a jogbiztonság helyreállításáról". Az érintett családokról igyekeznek gondoskodni - jegyezte meg.

Szólt arról: van olyan kilakoltatott család, amely visszatért korábbi otthonához, és az ott lakókkal szemben "fenyegetőleg lép fel". Megemlítette azt is, hogy volt olyan eset, hogy őt és Vizér Klára alpolgármestert egy lakáskérelemmel kapcsolatban megfenyegették az utcán. Vizér Klára  (Fidesz-KDNP) elmondta: a kilakoltatott emberek jogcím nélküli lakáshasználók, velük az önkormányzatnak már évek óta nincs jogviszonya.

Korábban az alpolgármester közölte: jelenleg 86 család kilakoltatásáról tudnak. Ezek a családok évek óta tartoznak a lakbérrel és a közüzemi díjakkal, ami összességében nagyjából 100 millió forintos adósságot jelent.