Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Szikszó Orbánért kiált a kettős gyilkosság után

2011.04.21. 14:01 Módosítva: 2011.04.21. 14:04
Százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a szikszói önkormányzat annak az emberek, aki segítséget nyújt a szerdán holtan talált idős házaspár gyilkosának kézre kerítésében. A polgármester péntekre közbiztonsági fórumot hívott össze.

A rendőrség közlése szerint a 83 éves férfi, valamint 79 esztendős felesége bűncselekmény áldozatai lettek, a vizsgálat megkezdődött, de a nyomozás érdekeire való tekintettel egyéb információt egyelőre nem adnak.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere közleményt adott ki: a kormány tavaly megfogalmazott ígéretei a rendőrség, közbiztonság megerősítésére nem váltották be a hozzá fűzött reményeket. Az Észak-Magyarországon élők azt látják, hogy a bűnüldöző testület nem kap olyan erőforrásokat, amely növelné a hatékonyságot. Szikszó polgármestere arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy gondolja újra a rendőrség anyagi, szakmai, erkölcsi támogatásának lehetőségeit.

Hozzátette azt is: véleménye szerint a brutális bűncselekmények megakadályozása, megfékezése nem csak rendőri, közbiztonsági kérdés. Olyan társadalmi folyamatok indultak el a halmozottan hátrányos térségben, amelynek a megoldását nem lehet csak rendőri, rendfenntartó eszközökkel megoldani.

Füzesséri József sajnálja, hogy nem született meg az a kormányprogram, amely kezelni tudná a mélyszegénységben élők problémáit, kivezető utat, alternatívát mutatna az érintett embereknek. A Szikszón élők azt tapasztalják: a kilátástalanság egyre erőszakosabb és brutális eseményekhez, bűncselekményekhez vezet – tette hozzá a polgármester.

Szikszón már szervezik az úgynevezett utcamenedzseri rendszert, amelyben minden utcának egy képviselőjével szoros kapcsolatot tart fenn az önkormányzat. Az önkéntesek egyik feladata lesz a "vigyázzunk egymásra" személet kialakítása az adott kisközösségben.

Szikszón az összefogás erősítésére közbiztonsági fórumot hívnak össze pénteken délelőtt 11 órára, amelyen részt vesznek az polgárőrség, a rendőrség, az önkormányzat és a civil szféra képviselői.