Drávapiskire hívja a Szebb Jövőért polgárőreit a polgármester

2011.04.22. 21:04

A Baranya megyei Drávapiski polgármestere a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület segítségét kéri blogjában. Az ex-SZDSZ-es Mali Zoltán azt írja, hogy "a helyben illetékes Siklósi Rendőrkapitányság képtelen ellátni normálisan a feladatát és hagyja, hogy helyi bűnözők csoportosan garázdálkodjanak."

A gyorskölcsönök elleni küzdelméről is elhíresült Mali Zoltán polgármester azt mondta: főként három helyi család tagjaival van probléma, mert fa- és terménylopásra rendezkedtek be, és már odáig merészkedtek, hogy a polgármesteri hivatal udvarából is ellopták az építőanyagokat. Olyan eset is előfordult, hogy az állam pénzén, közmunkában foglalkoztatottak munkaidőben fát loptak, amikor elkapták őket, azt mondták, találták a fűrészt, tette hozzá Mali. Nem azt szeretném, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a faluban masírozzon, azt kérjük tőlük, hogy helyiekből szervezzék meg a hatékony polgárőrséget, mondta. Mali szerint a feladattal az alpolgármestert bízták meg, már el is indult a szervezés. A polgármester azt mondta: a "sima" polgárőrökben nem bíznak, mióta az egyik szomszédos településen azon kapták őket, hogy füveznek.

Mali szerint az utolsó csepp az volt a poházban, amikor néhány napja egy ismerőseihez érkező nőre rátámadtak falubeliek, meg akarták lincselni, mert fényképeket készített. A rendőrség teljesen magára hagyta a vidéki településeket, a kisebb bűncselekményekkel nem foglalkoznak, nyomozást sem indítanak, állítja a polgármester.

Mali Zoltán azt mondta, az utóbbi hónapokban 47-szer jelentették fel a rendőrségen. Közte és a három család között szerinte azért romlott meg a viszony, mert segít egy környékbeli településeken működő uzsorás kézrekerítésében.