Húsvéthétfőn is eső és 16-20 fok lesz

2011.04.24. 16:19 Módosítva: 2011.04.24. 16:20

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig egyre inkább a tőlünk északra elhelyezkedő magassági légörvény határozza meg, hatására éjszakától nyugaton, északon több helyen várható eső, zápor, írja a hirado.hu. Vasárnap éjszakától északon és nyugaton több helyen valószínű eső, zivatar elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő. A délkeleti szelet főként a zivatarok környezetében kísérhetik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Hétfőn hajnalban 7 és 12°C közé süllyed a hőmérők higanyszála, de napközben már 16-21 fok várható. Északon ennél hűvösebb is lehet., keleten erősen felhős idő valószínű, nyugaton számíthatunk több napsütésre. Elszórtan, de főleg a Dunántúlon alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Az Alföldön élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet, 20°C köré melegszik délután a levegő.

Az idokep.hu előrejelzése szerint a jövő hét többi napján marad a reggel 7 fok, napközben 20 fok tendencia és a felhős idő. Tartós napsütésre kedden és szombaton lehet csak számítani.