Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Lázár: Szeptemberre maradhat a sarkalatos törvények döntő része

2011.04.26. 09:32

A sarkalatos törvények döntő része ősszel kerül az Országgyűlés elé, erősítette meg Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Mint mondta, először a Széll Kálmán Tervhez és az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó jogszabálytervezetek érkeznek a parlamenthez. A sarkalatosak közül lesznek, amelyek "talán még beleférnek" a nyári ülésszakba, de döntő részükről - így az önkormányzati, az Országgyűlésről, vagy az igazságszolgáltatás reformjáról szóló előterjesztésekről - szeptemberben, októberben tárgyalhatnak majd.

Két dolgot tudunk már az új választási szisztémáról, az egyik, hogy 200 fős lesz a parlament, a másik, hogy a határon túli magyaroknak megadjuk a szavazati jogot, jelentette ki az előrehozott választások lehetőségét kizáró Lázár János, aki szerint a többség ma a Fidesz-KDNP-frakcióban a vegyes választási rendszer mellett teszi le a voksát, az pedig, hogy a határon túli magyarok milyen formában kapnak szavazati jogot, még nyitott kérdés.

Azt nem gondolom, hogy mondjuk az én választókörzetem vagy városom életébe közvetlenül a határon túli magyaroknak egy választás alkalmával bele kellene szólniuk, mondta.  • Eladnék
  • Hírek