Egyelőre nincs gond a bátor családokkal

2011.04.30. 17:47
Egy magánházban tartott baráti összejövetel valójában a Gyöngyöspatára szervezett I. országos bátor magyar család találkozó, amelyet így be sem kell jelenteni A településen egyébként sok rendőr van jelen, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság területére - ide értve Gyöngyöspatát is - szombatig elrendelt fokozott ellenőrzést pedig meghosszabbították hétfőn éjfélig.

Pénteken Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott beszélt arról, hogy információi szerint a Jobbikhoz köthető szélsőségesek a településen I. országos bátor magyar család találkozó néven szerveznek rendezvényt.

A rendezvény meg is valósult, a rendőrség szerint egy magánházban tartott baráti összejövetelről van szó. Mint ilyen, nincs is rá bejelentési kötelezettség - mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A településen a kellő számú rendőri erő van jelen, ha jogsértést tapasztalnak, megteszik a kellő lépéseket, úgy, ahogy eddig is - mondta a szóvivő.

A romák idegesek az újabb tábor miatt, de ellenségeskedés, atrocitás késő délutánig nem történt. Néhány roma család viszont jelezte, hogy elmegy egy időre a településről - mondta Farkas Pál roma referens. A romák bíznak a rendőrségben - tette hozzá.

Korábban a családi tábor egyik résztvevője azt mondta, hogy ez nem katonai jellegű, hanem családi rendezvény lesz, koncerttel, bográcsozással.