Vaddisznós nőkkel verekedett a polgármester

2011.04.30. 15:29
Verekedésbe keveredett két nővel a tállyai polgármester, Osika József. Az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökség információját annyiban megerősítette, hogy a szerencsi kapitányság valóban eljárás indított egy férfi és két nő tettlegességig fajuló összetűzése miatt.

Az ügyben azonban feltehetően egy másik kapitányság fog nyomozni, mert a szerencsi elfogultságot készül bejelenteni, akkor pedig a megyei főkapitány jelöl ki új nyomozószervet.

A tegnapi tállyai önkormányzati ülés után a polgármester épp zárta az ajtókat, amikor megjelent két helyi asszony, aki a jegyzőkönyvet kérte tőle. Osika József azt mondta nekik, megkapják, amint elkészül a hangfelvételek leirata. Szó szót követett, a vita tettlegességig fajult.

A kiérkező rendőrök azt állapították meg, hogy könnyű testi sértés érte a nőket, ők viszont hivatalos személy elleni erőszakot követtek el. Mivel utóbbi a súlyosabb bűncselekmény, az eljárás e címszó alatt indult.

A két nő vaddisznótelepet működtet Tállyán, de nincs engedélyük, ezért régóta vitában állnak az önkormányzattal.