Gyurcsány: A legaljasabb ügy az elmúlt húsz évben

2011.05.02. 13:05
A volt miniszterelnök Oszama bin Laden likvidálásával egyetért, a sajátjával viszont nem. Magabiztosan néz vádlói szemébe Sukoró ügyében.

Kard ki kard, készen állok a harcra, mondta a mentelmi jogáról lemondó Gyurcsány Ferenc, akivel szemben a sukorói beruházás ügyében emelt vádat az ügyészség hűtlen kezelés miatt. Gyurcsány szerint az ügyészség ebben az esetben Orbán Viktor meghosszabbított keze és Orbán megrendelését teljesíti, ennek megfelelően áll majd hozzájuk.

Ezt ugyan nem tudta semmilyen konkrét bizonyítékkal alátámasztani, de úgy gondolja, önmagában az, hogy senkinek sincsenek világos bizonyítékai az ügyben, mutatja azt, hogy abszurd politikai színjátékról van szó, ami a legaljasabb politikai történés az elmúlt húsz évben.

Fotó: Nagy Attila
Fotó: Nagy Attila

Semmi más nincs emögött, mint a radikális jobboldal állandó nyomása, hogy rabláncon láthassa az előző kormányok tagjai - mondta Gyurcsány, aki azt állítja, magabiztosan néz vádlói szemébe, mert ez az ügy inkább rájuk nézve szégyen, és a végén meg fognak szégyenülni.

Igaz, ez nem minden vádlóra vonatkozik. Az ügyben a feljelentést az LMP-s Schiffer András tette meg, őt azonban nem tartja Orbán meghosszabbított kezének. Gyurcsány azt mondta, esze ágában sincs az LMP-re bármi rosszat mondani, akiket a demokratikus ellenzék részének tart, és szerinte nem Schiffer mozgatja a szálakat.

IV0C4180

Erői nagyobb részét ezentúl is a baloldal megújításának akarja szentelni Gyurcsány, de nem akart a mentelmi jog mögé bújni, ezért vállalja a harcot.

A sajtótájékoztatón jutott idő a legfontosabb világpolitikai események értékelésére is. Oszama bin Laden likvidálásával biztonságosabb lett a világ, az Egyesült Államok és szövetségesei pedig kicsit nyugodtabbak lehetnek - ami ránk is fért már, mondta Gyurcsány.