Szilvia
5 °C
16 °C

Nem szotyizhatnak a jászladányi közmunkások

2011.05.03. 09:18
Határozatot fogadott el a közcélú munkát végzőkkel szembeni elvárásokról a jászladányi képviselőtestület, hogy ezzel próbáljon meg javítani a munkamoráljukon, például munkaidőben tilos szotyolázniuk vagy ismerősökkel beszélgetniük.

A képviselők úgy gondolták, hogy az országos szabályozások mellett hasznos lehet helyi szinten is rögzíteni mindazt, ami joggal megkövetelhető a közcélú munkásoktól – mondta Dankó István, a település független polgármestere.

Az általános szabályok közül az elöljáró példaként kiemelte: ha valaki nem teljesíti a harmincnapos közmunka-kötelezettségét, akkor 2012-ben nem kaphat segélyt.

A munkaterületen ki kell jelölni azokat az egy nap alatt elvégezhető munkamennyiségeket, amelyeket a közcélú munkásnak teljesítenie kell. Ha valaki háromszor igazolatlanul hiányzik, azt elküldik.

A munkavégzőnek kötelessége a láthatósági mellény viselése, a pontos megjelenés, nemcsak a munkaidő kezdetén, hanem a végén is. Mivel a legtöbbször közterületen, az utcán tevékenykednek, elvárják tőlük, hogy ne álljanak le a járókelőkkel, ismerősökkel diskurálni, és vessék alá magukat a szúrópróbaszerű szondáztatásnak.

Mindemellett megtiltották a szotyolázást, mert nem egy esetben azt tapasztalták, hogy a söprögetésre, szemétszedésre kijelölt ember eldobálta, szétköpködte a napraforgómaghéjat, így hiába tisztította meg a területet, a munkája semmit sem ért – mondta Dankó István.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?