Árpád
-2 °C
4 °C

Csütörtökön angolból érettségiznek

2011.05.05. 06:29
Csütörtökön érettségiznek eddig a legkevesebben a héten, ugyanakkor az eddigi legtöbben emelt szinten. Az angol nyelvi érettségi van soron, közép- és emeltszinten is ugyanazokból az elemekből áll össze a vizsga, csak az emelt szintű nehezebb, ezért egy órával több is jut a feladatok megoldására.

Csütörtökön érettségiznek eddig a legkevesebben a héten, de egyben a legtöbben emelt szinten. Az angol írásbelin középszinten 1187 helyen 58 521 diák vesz részt, emelt szinten 88 helyen 6194-en vizsgáznak.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" következik, végül az "íráskészség" feladatsora, amelynek megoldására 60 percet kapnak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt, a többi esetben semmilyen segédeszköz nem használható. Középszinten és emelt szinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?