Feljelentést tett a csepeli önkormányzat a műfüves pálya miatt

2011.05.11. 16:35

Hűtlen kezelés és sikkasztás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Németh Szilárd, Csepel polgármestere, közölte szerdán a csepeli önkormányzat. Az őszi választások után az önkormányzat új, Fidesz-KDNP-s vezetése visszaéléseket vizsgáló bizottságot hozott létre. A bizottság javaslatai alapján a csepeli önkormányzat több feljelentést tett. Jelenleg közel harminc, a korábbi MSZP-s vezetést érintő gyanús ügy kivizsgálása van még folyamatban.

A keddi feljelentés előzménye, hogy 2009-ben nyílt pályázat keretében alakítottak ki a csepeli Gróf Széchenyi István Általános Iskola sportudvarán egy műfüves futballpályát. Egyetlen induló volt erre a projektre, az is nyerte meg a pályázatot, olvasható a közleményben, amely szerint a nyertes cég tulajdonosai között ott volt Takács Krisztián, a csepeli MSZP tagja is, aki ma már a párt kerületi frakciójának önkormányzati képviselője.

A kerület új vezetése rendelkezésre álló adatok szerint a beruházás eleve nem a szerződésben előírt és meghatározott műszaki tartalommal teljesült. A műfüves pálya a kivitelezés után az önkormányzat 100%-os tulajdonába került, az üzemeltetésre pedig 10 éves időtartamra a nyertes pályázó kapott lehetőséget. "A nyertes cég ezek után az önkormányzat tulajdonába került egyik vagyonelemet – a sajátjaként feltüntetve – eladta az önkormányzat részére" – áll a közleményben. A feljelentés szerint azzal, hogy az érintett cég a gyanú szerint az önkormányzat tulajdonát az önkormányzatnak értékesítette, az ebből befolyt pénzt pedig a sajátjaként kezelte, több millió forintos vagyoni kár érhette a csepeli önkormányzatot illetve a csepeli gyerekeket, hiszen ezt az összeget az oktatási ágazat költségvetéséből használták fel.