Nyomozás indul az üdülési alapítvány szállodáinak eladása miatt

2011.05.14. 20:34
Hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kilenc szállodájának, köztük több balatoni hotelnek a 2004-es eladása miatt - tudta meg a Magyar Televízió Híradója.

Az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tett feljelentést, miután vizsgálta az alapítvány gazdálkodását. A Kehi szerint a szállodákat áron alul engedték át a többségében magántulajdonban lévő Hunguest Hotels Zrt.-nek, az pedig a megszerzett üzletrészeket több esetben rövid időn belül csaknem 80 százalékos haszonnal értékesítette tovább.

A feljelentés szerint az ingatlaneladások miatt legalább négymilliárd forint kár érte a magyar államot. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak azt mondta: a Fővárosi Főügyészség a feljelentés alapján különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja. A Hunguest Hotels a kérdéses időszakban Leisztinger Tamás tulajdona volt.