Megkezdődtek a kilakoltatások Sárospatakon

2011.05.16. 21:00 Módosítva: 2011.05.16. 21:01
A moratórium lejártával két önkormányzati bérlakást is visszavett a sárospataki önkormányzat. Kedden már olyan családoknak is el kell hagyniuk a bérleményüket, ahol kisgyermekek is vannak.

A kilakoltatási moratórium lejárta utáni első napon, hétfőn két önkormányzati bérlakást vett vissza lakóitól a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatak önkormányzata.

Az egyik ingatlanban egy egyedülálló nő lakott, ő már korábban, a megadott határidő előtt elhagyta a lakást, a másikban a lakó nem volt otthon, amikor a polgármesteri hivatal dolgozói megjelentek. Zárat cseréltek, az ágyat és két zsák ruhát a kommunális szervezet egyik raktárában helyezték el, mondta Aros János (Fidesz) a város polgármestere.

Mint mondta, kedden már olyan családoknak is el kell hagyniuk a bérleményüket, ahol kisgyermekek is vannak. Az egyik érintettnek van ingatlana a közigazgatásilag Sárospatakhoz tartozó Halászhomokon.

A polgármester azt mondta, felkészültek arra is, hogy szükség esetén a gyerekeket elhelyezzék. A következő napokban további kilakoltatások várhatóak a településen. A sárospataki önkormányzat összesen tíz ingatlant ürít ki, az érintettek közül hat rendelkezik lakással, vagy lakrésszel.

Az érintettek havi 800-1000 forintos lakbérből halmozták fel a mintegy 130-150 ezer forintos hátralékot. Az első kilakoltatási hullám által érintett tíz család több mint egymillió forinttal tartozik az önkormányzatnak, mondta Aros János.