Gyöngyöspata: tanácsadó irodát nyitottak

2011.05.18. 19:50
Jogi, szociális, családi, munkaügyi, oktatási és áldozatvédelmi kérdésekben ad segítséget az állampolgároknak az a tanácsadó iroda, amelyet a Heves Megyei Kormányhivatal nyitott szerdán Gyöngyöspatán - tájékoztatott a kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

A helyi művelődési házban működő intézmény szolgáltatásait a település minden lakosa igénybe veheti; a kormányhivatal munkatársait pszichológus, pszichopedagógus, konfliktuskezelő szakember és szociális munkás is segíti - közölte Horváth László.

Mint elmondta, az irodában hetente egy alkalommal, szerdánként, előre meghirdetett időpontban várják a helyieket, akik telefonon vagy személyesen jelentkezhetnek be a gyöngyöspatai önkormányzatnál.

Az érdeklődők első alkalommal jogi és szociális problémákkal fordulhattak a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársaihoz - tette hozzá Horváth László.
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a községben. Vona Gábor, a párt elnöke úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" zajlott a faluban.

Az április 22. és 24. közötti időszakra a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett a Véderő elnevezésű szervezet, de a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta.
A tábornyitás tervezett napján 267 roma nő és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.

A feszültség ezután sem csökkent, és április 26-án összeverekedtek a Véderő tagjai a helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, a rendőrség három gyanúsított ellen indított eljárást, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.