Folytatja a „járőrözést” a Szebb Jövőért

2011.05.19. 09:15
A szervezet állítja, az egyesület a jelenleg hatályos törvények alapján és azok betartásával továbbra is működik és létszámilag folyamatosan gyarapszik.

Újabb településeken is számítani kell a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjainak felbukkanására. A szervezet emellett azt is megígéri, hogy azokon a helyeken, ahol eddig rendszeresen járőröztek, továbbra is jelen lesznek.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület szerint azzal, hogy a kormány megpróbálta ellehetetleníteni szervezetüket, azt érte el, hogy felbátorodtak a bűnözők. Leszögezik: az egyesület továbbra is él, sőt, országos méretűvé duzzadt. Elmondásuk szerint feladataikat, céljaikat továbbra is elvégzik, - mint fogalmaznak - nem megkérdőjelezve az állami erőszak monopólium kizárólagosságát. Ezzel együtt visszautasítják az egyenruhás bűnözői elnevezést. Mint mondják, akik ilyen minősítéssel illették őket, reményeik szerint bíróság előtt felelnek majd. Állításuk szerint ennek érdekében meg is tesznek mindent.

A szervezet hangsúlyozza, az egyesület a jelenleg hatályos törvények alapján és azok betartásával továbbra is működik és létszámilag folyamatosan gyarapszik. Az egyesület azt ígéri, hogy ott ahol eddig rendszeresen járőröztek, továbbra is jelen lesznek, de újabb településen is várható felbukkanásuk.