Eszter, Eliza
EUR 382,11 Ft
USD 357,65 Ft
14 °C
24 °C

Felfüggesztették a vajszlói polgármestert és jegyzőt

2011.05.20. 20:12
Azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól a képviselő-testület a helyi önkormányzat jegyzőjét és a település polgármesterét a Baranya megyei Vajszlón; a két vezető a kormányhivatal álláspontjára vár.

"Olyan problémák merültek fel, amelyeknek rendkívüli következményeik lehetnek, kénytelenek voltunk azonnali hatállyal felfüggeszteni a polgármestert és a jegyzőt" - mondta Gut Antal, Vajszló független alpolgármestere pénteken. Hozzátette: számlatartozás miatt kikapcsolták a villanyt az önkormányzat egyik épületében, az orvosi rendelőben kikötötték a gázt, közben pedig pénzek tűntek el.

A falu polgármesterét, Denke Valériát (Fidesz-KDNP) és Ornódi Lívia jegyzőt még a csütörtök délutáni képviselő-testületi ülésen függesztették fel. Az ülést az alpolgármester hívta össze úgy, hogy a polgármester nem is tudott róla.

Az ügy előzménye egy könyvvizsgálói jelentés, amely Vajszló 2009-es gazdálkodásával foglalkozik. Az egyik független képviselő, Tamási István elmondta: ennek alapján büntetőfeljelentést is tesz a testület. Az anyagot a képviselő-testület - amelynek többsége, öt tagja nem támogatja a polgármestert - rendelte meg egy független szakembertől.

"A könyvvizsgálói anyag csak hangulatkeltésre alkalmas, öt képviselő a választások óta ezen munkálkodik, ellehetetlenítik a napi munkavégzést" - mondja Denke Valéria. A polgármester szerint menesztésük törvénytelen volt, mert ülést csak az ő legalább két hétig tartó akadályoztatása esetén hívhatna össze alpolgármester. Most arra várnak, hogy ezt a Baranya Megyei Kormányhivatal is kimondja - tette hozzá.

A polgármesteri hivatal pénzügyi dolgozói már februárban felmondtak, ennek szintén köze lehetett a csütörtökön kirobbant ügyhöz. A jegyző irodáján péntek reggelre kicserélték a zárat, és a képviselő-testület helyettest bízna meg a munkával.

A vajszlói képviselő-testületnek a polgármester mellett öt független és egy Fidesz-KDNP-s tagja van.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás