Új szemtanút hallgatnának meg Képíró ügyében

2011.05.24. 10:27

A Képíró-per keddi tárgyalásának kezdetén Falvai Zsolt ügyész bejelentette: kapott egy faxot a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Intézettől, amelyben egy szemtanú jelentkezéséről értesítették.

A tanú adatainak zárt kezelését kérte, de esetleges meghallgatása értesüléseink szerint nem húzná el nagyon a pert. Az ügyész erre indítványt tett, a vádlott védője, Zétényi Zsolt ellenzi a meghallgatást. Érvelése szerint a lényeg, hogy ha a tanú felismeri Képírót, az az interneten fellelhető fényképek alapján is lehetséges (a per előtt megjelentek Képíróról felismerhető fényképek) .

000 Par6288861

A Simon Wiesenthal Intézet tájékoztatása szerint a tanú állítja: látta Képíró Sándort, amikor csendőrparancsnokként addig ütlegelt egy fiatalembert, amíg az nem tudott felállni.

A bíró a múlt héten megtiltotta, hogy a hallgatóságból bárki politikai állásfoglalást tükröző ruhában jelenjen meg. Ennek ellenére a Potyka bácsi néven ismert Porubszky István és két társa zöld rovásírásos pólót húzott, mire a bíró felszólította őket, hogy öltözzenek át, vagy hagyják el a termet. Potyka bácsiék az előbbit választották: félmeztelenre vetkőztek, és kifordítva újra felvették a pólókat.