Narancssárga riasztás a Dunántúlon

2011.05.27. 20:21 Módosítva: 2011.05.27. 20:22
A zivatargóc az éjszaka a főváros térségét is eléri, de itt már enyhébb kísérőjelenségekre kell számítani.

Narancssárga riasztást adott ki a Dunántúl nagy részére péntek este az Országos Meteorológiai Szolgálat; az előrejelzések szerint e térségben heves zivatarokra kell számítani.

A riasztás a jelölés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Baranya és Tolna megyét is érinti.

Üveges Zoltán, az OMSZ veszélyjelző munkatársa péntek délután az MTI-nek azt mondta, hogy a zivatargóc az éjszaka a főváros térségét is eléri, de itt már enyhébb kísérőjelenségekre kell számítani.

Közlése szerint szombaton inkább már a Dunától keletre lehetnek zivatarok, helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat. Keleten, északkeleten pedig - Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - 90 kilométer/órás erősségű szélre és két centiméternél nagyobb jégre is számítani lehet. A hőmérsékletet tekintve kettősségre kell felkészülni: a Dunántúlon 20, a Tiszántúlon 30 Celsius-fok várható.

Vasárnap országszerte 23-28 Celsius-fokra lehet számítani. Ekkor a keleti megyékben, jórészt a tiszántúli területeken alakulhatnak ki zivatarok, nyugaton viszont várhatóan napos idő lesz.  • Tippek
  • Árfolyam