Hősiesen helytálltak kormányunk államtitkárai!

2011.05.30. 10:37
A miniszterelnök élete és munkássága nyitott könyv, a miniszterek szemünk előtt szervezik újjá Magyarországot. De fáradozásaik mit sem érnének hátország és aprómunka nélkül. Elemzőink nagyon is tisztában vannak vele, kik markolják a serpenyőt a boszorkánykonyhában. A kormány harminchat államtitkárának teljesítményét értékeljük. A közigazgatásiakat kihagytuk, hiszen szerepük nem politikai, az ő házuk elejét a mi szavunk sem érheti. Impozáns átlagot értek el az érintettek!

Miniszterelnökség

11 08 oltony

Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkár

Orbán Viktor hivatalát vezetni igazi kihívás, de szerencsére Varga élénk szín a világ legfontosabb szürke eminenciásainak palettáján.

Érdemjegy: 5

Belügyminisztérium

kontrat karoly

Kontrát Károly parlamenti államtitkár

Kontrát frappáns kontráira mindig számítani lehet, ha vitákról van szó az Országgyűlésben.

Érdemjegy: 5

05 13 oltony

Tállai András önkormányzati államtitkár

Rengeteg érdekes változás fő az államtitkárság kondérjában, de Tállai biztos kézzel fogja a kormányzati fakanalat. Már csak az a kérdés, kinek a receptjéből sül ki a megoldás?

Érdemjegy: 5

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

01 15 oltony

Rétvári Bence parlamenti államtitkár

Egy kereszténydemokrata, aki egyszerre igazodik el biztos kézzel a paragrafusok szövevényében, és képes Fluor Tomitól kölcsönzött idézettel meghökkenteni a legfiatalabb közvélemény is? Van ilyen! A Komolyság és Könnyedség Esszenciáiból jó arányban keverte ki az Isten Rétvárit!

Érdemjegy: 5

03

Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár

Végignézve tevékenységét kedvünk volna cigánykereket hányni örömünkben, de nem tesszük. Ez ugyanis nem volna méltó ahhoz a komoly munkához, amit Balog a legelesettebbek felemeléséért tesz.

Érdemjegy: 5

06

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár

Szigorúak, de igazságosak leszünk. Remek rendet rak a rendeletek roppant raktárában. Rajta, regulázzon rengeteget, Répássy Róbert!

Érdemjegy: 5

10

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár

"A háború a politika folytatása egyéb eszközökkel" – valljuk Carl von Clausewitzcel, a híres porosz hadvezérrel. És hozzátesszük, a politika egyik legkeményebb fegyvere bizony a kommunikáció! Kovács államtitkár a kormány egyik nyelve, eszközét úgy forgatja, mint Zrínyi Miklós a szablyát annak idején, amikor a politikusok még szó szerint is háborúztak.

Érdemjegy: 5

10

Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár

Most, hogy mindjárt újra járásokkal találkozhatunk hazánk közigazgatási térképein, adja magát, hogy Weöres Sándor kedves klasszikusára utaljunk, a helyzetnek megfelelő aktualizálással: "Így kell járni, úgy kell járni, Szabó Erika tudja, hogy kell járni."

Érdemjegy: 5

15 05 oltony

Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár

Közösségek között hidat verni a politika egyik fontos, ám nehéz feladata. Ezt a terhet örömmel és jól látható sikerrel cipeli Szászfalvi, aki egykori lelkészként bizony tudja, milyen érzés mások keresztjét vállra venni.

Érdemjegy: 5

Honvédelmi Minisztérium

01 16 oltony

Simicskó István parlamenti államtitkár

Jól látszik, a NATO egyre magabiztosabb, hiszen éppen az idén vállalkozott új front nyitására Líbiában. A nemzetközi biztonságpolitikai felelősségvállalás kiterjesztése nehezebb volna, ha a hátországban nem számíthatna a szövetség olyan felkészült politikusokra, mint amilyen Simicskó István.

Érdemjegy: 5

Külügyminisztérium

19

Németh Zsolt parlamenti államtitkár

Neve ellenére mindig a magyar érdekeket vette előre, ha kellett, Berlinnek is megmondta a magáét.

Érdemjegy: 5

05

Győri Enikő európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Ha a magyar elnökség egy bogár, akkor a brüsszeli képviselet, a miniszterelnökség és Győri Enikő államtitkársága közül melyik a fej, melyik a tor, melyik a potroh? A lényeg, hogy a magyar ízeltlábú nemcsak szalad, mostanra már szárnyal is. Ez biztos nem lehetne így Győri áldozatos munkája nélkül!

Érdemjegy: 5

Nemzetgazdasági Minisztérium

12

Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár

Orbán Viktor jobbkezének jobbkeze, ez éppen elég.

Érdemjegy: 5

Naszvadi György

Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkár

Háztartást vezetni még egy kis családban is kemény feladat. Nemhogy egy egész államét! Naszvadi államtitkárnak azonban ez sem okoz gondot.

Érdemjegy: 5

24

Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár

Alig négy hónapja váltott az iparkamara éléről a kormányba, de máris látszik a recesszió vége. Erre csak csettinteni lehet.

Érdemjegy: 5

becsey zsolt

Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár

Tudja, hogy mi most a magyar gazdaság motorja? Hát persze, hogy az export! És ez egyértelműen Becsey alaposságát dicséri.

Érdemjegy: 5

SZT 3587

Kármán András adó- és pénzügyekért felelős államtitkár

A legnagyobb kocsmatöltelékek sem haboztak összesen sem össze annyi söralátétet, ahány polgárnak lesz könnyebb az élete, hála Kármán államtitkár munkájának.

Érdemjegy: 5

07

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Egymillió. Éppen ennyi munkahelyet csinál Czomba Sándor éppen.

Érdemjegy: 5

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

15

Halász János parlamenti államtitkár

Ha valaki tudja, mi mindenen mentünk keresztül az elmúltnyolcévben, az Halász János. Senki sem akadályozhatja meg őt abban, hogy ezt pont annyiszor mondja el, ahányszor arra szükség van.

Érdemjegy: 5

Czene Attila sportért felelős államtitkár

Egy olimpiai bajnok az élet minden területén olimpiai bajnok, vízen éppúgy, mint szárazon.

Érdemjegy: 5

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár

A felnövekvő generációk sorsa értő kezekbe került, hiába ágálnak ellene ellenzékből, hiába piszkálják berkeken belülről, az államtitkár asszony iskolázott eszén nem járhatnak túl.

Érdemjegy: 5

05

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár

Ha Hoffmann Rózsa az új nemzedék kalapja, Soltész Miklós a bokréta rajta. A szegények gazdagabbak, a családok elégedettebbek máris.

Érdemjegy: 5

15

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár

Miért beteg az egészségügy? – kérdezzük évtizedek óta nap mint nap. Ha valaha megszületik a válasz erre a fájó kérdésre, azt Szócska Miklós fogja megfogalmazni.

Érdemjegy: 5

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár.

Nem Orbán Viktor volt az első, aki rájött, a Nyugat alkonya miatt, milyen fontos a Kelet. Szőcs Géza államtitkár már réges-rég Asztanára vetette vigyázó szemeit. Ha ez még nem lenne elég, neki köszönhető, hogy a cannes-ival egyenértékű filmfesztiválja lesz Budapestnek is.

Érdemjegy: 5

Vidékfejlesztési Minisztérium

18

Ángyán József parlamenti államtitkár

Ángyán József kemény srác, akkor sem ijedt meg, amikor a ferihegyi ügy miatt szélnek eresztett földrajzinév-bizottság szélnek eresztését kellett megmagyaráznia. És nem ijedt meg máskor sem. Sohasem.

Érdemjegy: 5

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár

A kommunisták legnagyobb bűneinek egyike, hogy a paraszt szitokszóvá vált Magyarországon. Czerván György alig egy év alatt elérte, hogy ne legyen az.

Érdemjegy: 5

IV0C5203

Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár

Illés Zoltán elpusztíthatatlan, nem fog rajta kard, nem bántja intrika, ami nem öli meg, megerősíti, ha elgáncsolják, feláll és leporolja magát. Legény a gáton.

Érdemjegy: 5

DSZZS20110404002

Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár

Az vagy, amit megeszel. A világ szemetének hazánkba áramlása előtt gátként tornyosul Kardeván államtitkár.

Érdemjegy: 5

18 05 oltony

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Budapesten kétmillióan laknak, vidéken nyolcmillióan. Nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, mekkora feladattal birkózik eredményesen V. Németh Zsolt. Munkájának színvonala talán csak Németh Zsoltéhoz mérhető.

Érdemjegy: 5

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

SZT 9694

Bencsik János klíma és energiaügyi államtitkár

Az ország legjobb polgármestereinek egyikéből – Tatabányából csinált mintavárost – lett a kormány egyik legjobb államtitkára. Az ördögtől sem fél, ha kell, a miniszterelnök jobbkezének minisztériumával is összeakasztja a bajszát.

Érdemjegy: 5

12

Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár

Olvasóinknak biztosan nem kell elmagyaráznunk, mi az az internet, mi az a vebkettő. Ha mégis lenne amit nem tudnánk erről a gyorsan fejlődő szféráról, Nyitrai Zsolthoz fordulnánk.

Érdemjegy: 5

04

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár

Autópályák, vasutak, légifolyosók, hajózó járatok, dűlőutak, ösvények és mennyi minden még. Hogy Magyarország mozgásban van, azt ki másnak köszönhetnénk, mint Völner Pálnak.

Érdemjegy: 5

Hegmanné

Hegmanné Nemes Sára kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkár

Ha jó a raktáros, egy doboz gyufát sem lophatnak el, mondta nekünk egy ismert politikus még a választások előtt. Hegmanné Nemes Sára jó raktáros. Persze csak képletesen, mert valójában államtitkár.

Érdemjegy: 5

D KOS20110421060

Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár

Ha százfelé húznánk a szekeret, semmire sem jutnánk. Hogy egy irányba húzzuk, és jó irányba menjen, arról gondoskodik Molnár Ágnes.

Érdemjegy: 5

D  TT20090630029

Halasi Tibor vagyonpolitikáért felelős államtitkár

Az ember első ránézésre nem is gondolná, milyen fontos államtitkárság ez. Az állam vagyona nem kis tétel, de abszolút nyugodtak lehetünk, hiszen Halasi Tibor gondosan vigyáz minden fillérre, a széltől is óvja az utolsó forintig.

Érdemjegy: 5

07

Fónagy János parlamenti államtitkár

Fónagy János közel jár már a hetvenhez, de húszat letagadhatna. Miniszterként is megállta a helyét egykor, államtitkárnak lenni ujjgyakorlat számára.

Érdemjegy: 5