Új védőt kért a romák elleni támadássorozat másodrendű vádlottja

2011.06.01. 15:21
Új védőügyvéd kirendelését kérte Kiss István, a romák elleni támadássorozat miatt indított büntetőper másodrendű vádlottja Miszori László tanácsvezető bírótól szerdán.

A Pest Megyei Bíróságon folyó büntetőper másodrendű vádlottja kérését igényét azzal indokolta, hogy "nincs megelégedve ügyvédjének munkájával".

Kiss István védelmét - a vádlott 2009. augusztus 21-i elfogásától - Gerecs Krisztián ügyvéd látta el. A szerdai, a nyíradony-tamásipusztai támadás bizonyítási eljárásának keretében sértetti tanúmeghallgatásokkal folytatódott büntetőperen a Gerecs ügyvédi irodát képviselve helyettesítő ügyvéd látta el a vádlott védelmét.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat bíróság előtt álló négy vádlottjának védelmét három kirendelt és egy meghatalmazott ügyvéd látja el. Meghatalmazott védője csak a harmadrendű vádlottnak, az eddig a részvételét minden cselekményben tagadó Pető Zsoltnak van.

Lőrincz Márton budapesti ügyvéd munkadíját a vádlott barátai fizetik, míg a másik három vádlott kirendelt védőinek díjazása a per költségeit terheli.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft
  • Eladnék
  • Betét