Szüleik eltartására kötelezhetik a nagykorúakat

2011.06.03. 06:33

Nem lesz érdemi változás a családi pótlék juttatásában, de a foglalkoztatás terén nagyobb védelmet adna a gyermeket nevelő szülőknek a kormány az új családvédelmi törvényben – tudta meg a Magyar Nemzet.

A jövőben számos támogatás elnevezése változhat, a nagykorú gyermekeket pedig arra kötelezheti az állam, hogy tartsák el szüleiket, ha azok önhibájukon kívül nem képesek erre.

A kabinet – egyelőre nem nyilvános – tervei szerint továbbra is a gyermek születésétől tanköteles korának végéig, ám legfeljebb húszéves koráig jár majd a családi pótlék.

A lap birtokába került, a családok védelméről szóló törvénytervezet megerősíti a már korábban elfogadott változtatást: azon családok esetében, ahol a gyermek nem tesz eleget tankötelezettségének, a pénzbeli juttatás folyósítását fel kell függeszteni.

A múlt héten a családháló.hu azt írta: felmerült annak a lehetősége, hogy a családi pótlék rendszere úgy változna meg a készülő sarkalatos törvényben, hogy a gyermekek életkora alapján is differenciálni lehetne annak összegét.