Szociális konzultációt hirdet Árok Kornél

2011.06.04. 16:23 Módosítva: 2011.06.04. 17:24

„Valódi nemzeti szociális konzultációt” kezdeményez Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) vezetője.

A rendvédelmi dolgozók demonstrációs bizottságának korábbi, nemrég lemondott vezetője szombaton úgy nyilatkozott: tűzoltó szakszervezeti vezetőként kezdeményezi, hogy más rendvédelmi és egyéb érdekképviseleti szervezetekkel közösen alakítsák ki a valódi nemzeti szociális konzultáció rendszerét, a kormány ugyanis több ilyen fórumot is megszüntetett.

Elképzelése szerint szakterületekre osztva - például kereskedelem, egészségügy, oktatás – dolgoznának ki alternatívát a kormányjavaslatokhoz, azokkal a szakszervezetekkel, amelyek akarnak tenni valamit a munkavállalókért.

Árok Kornél felidézte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter ősszel az egyeztető fórumokon azt mondta: ha változtat a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjazásán, az életpályamodellel együtt dönt erről. Árok szerint életpályamodellről azóta sem hallottak, az álláspontok pedig a demonstrációk, szakszervezeti egyeztetések ellenére sem közeledtek.

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárának őrizetbe vételével kapcsolatban Árok Kornél azt mondta: bízik benne, hogy az intézkedés nincs összefüggésben Szima szakszervezeti tevékenységével, és minél előbb tisztázza magát. A vezető közölte azt is, hogy a szakszervezetéhez tartozó tűzoltók nem vesznek részt a TMRSZ által hétfőre meghirdetett rendvédelmi megmozduláson.