Orbán: Meg kell nyernünk a háborút

2011.06.05. 17:32
A 9. kötcsei találkozón beszédet tartó miniszterelnök szerint Magyarország háborúban áll az államadóssággal és a munkanélküliséggel, amit csak úgy nyerhet meg, ha helyreáll a munka megbecsülése. A zárt találkozón elhangzott az is, hogy az ország megújítása érdekében folytatni kell az adócsökkentést és a bürokrácia visszaszorítását.

Vasárnap A nemzeti kormányzás első éve címmel, kilencedik alkalommal tartott találkozót Kötcsén a jobboldali értelmiség Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke és a Hermina Szalon szervezésében. A rendezvényen Orbán Viktor mellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is értékelte a tavalyi választások óta eltelt időszakot.

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke fogadja Orbán Viktort a Dobozy-kúriánál (fotó: Varga György)
Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke fogadja Orbán Viktort a Dobozy-kúriánál (fotó: Varga György)

Orbán Viktor kormányfő arra kérte a kötcsei rendezvény résztvevőit, hogy az államadóssággal és a munkanélküliséggel zajló háborút vegyék komolyan, mert "ha mi nem győzzük le az államadósságot és a munkanélküliséget, akkor azok győzik le Magyarországot". A miniszterelnök szerint ezt a háborút egyetlen módon lehet megnyerni: a munka megbecsülésének helyreállításával, beleértve a kétkezi, fizikai munkát is. A zárt találkozón elhangzott az is, hogy az ország megújítása érdekében folytatni kell az adócsökkentést, a bürokrácia visszaszorítását, az Új Széchenyi Tervet, a munkavállalás feltételeinek könnyítését, és nagyszabású közmunkaprogramokat kell indítani.

A kötcsei pikniket 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen. A tanácskozások nem nyilvánosak. A most vasárnapi azért lehetett a kilencedik találkozó, mert tavaly két alkalommal is megrendezték.