Villám csapott egy nőbe a Margitszigeten

2011.06.06. 12:09 Módosítva: 2011.06.06. 15:12

A hétfői zivatarban Budapesten egy nőbe, Pilisszentkereszten egy férfiba csapott villám. A Margitszigeten járókelők kezdték meg a 30 év körüli nő újraélesztését, amelyet aztán a mentők folytattak. A sikeres beavatkozás után a sérültet az Állami Egészségügyi Központba (ÁEK) szállították. Pilisszentkereszten a férfi csak könnyebben sérült meg, de megfigyelésre őt is bevitték az ÁEK-ba.

Villámcsapás következtében egy háromlakásos épület két lakása teljesen, a harmadik pedig részben leégett hétfőn Pécelen; személyi sérülésről nem érkezett információ – közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. Kisdi Máté hozzátette: a Smaragdvölgy lakóparkban lévő társasház lakhatatlanná vált, a tűz oltása jelenleg is tart.

Orbán Viktor miniszterelnöknek hétfőn félbe kellett szakítania beszédét az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) külügyminiszteri tanácskozásán, Gödöllőn, mert villámcsapás érte a kastély elektromos hálózatát.

Szintén Gödöllőn a Silver Klub Panzió tetőszerkezetébe villám csapott és kigyulladt.

A hétfői vihar folyamatosan vonul északkelet-kelet felé, kora délután a Mátra lábánál a leghevesebb. A zivatarokat gyorsan lehulló, nagy mennyiségű csapadék kísérheti, mely a hegyek lábánál kisebb villámárvizet okozhat.

A Budapest-Esztergom vasútvonalon, Pilisvörösvár állomáson egy villámcsapás miatt elromlott a biztosítóberendezés, emiatt 15-20 perces késésekre lehet számítani. Az Időkép egyik olvasója szerint Pécelen villám csapott egy házba.

12:25 a Bécsi úton, Budapesten (forrás: időkép.hu)
12:25 a Bécsi úton, Budapesten (forrás: időkép.hu)

Félórát késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon is, mert hétfő kora délután a vihar megrongálta a felső vezetéket - közölte a Mávinform.

Hétfőn folytatódott a hétvégi zivataros időjárás. A Dunakanyarban borsó, Fóton mogyoró nagyságú jégeső hullott.

Budapesten délelőtt hatalmas felhőszakadás volt, Pesterzsébetről és Pilisjászafaluról jégesőt jelentettek az Időkép észlelői. A fővárosba hatalmas villámokkal érkezett meg a zivatar.

A fővárosban nagyon fülledt a levegő, a páratartalom a környéken 75 százalék körüli.