Fazekas Sándort támogatják a fővárosi bírók

2011.06.06. 14:01

Fazekas Sándor, a PKKB elnöke kapta a legtöbb szavazatot a Fővárosi Bíróság (FB) elnöki posztjára a hétfői összbírói értekezleten – közölte az FB.

Az összbírói értekezleten a bírák a benyújtott elnöki pályázatokról nyilvánítottak véleményt, úgy, hogy egyszerre több jelöltet is alkalmasnak minősíthettek a posztra. Összesen 540-en szavaztak; Fazekas Sándort 291, Szemán Felicitászt, az FB alelnökét 159, Péntek Lászlót, az FB büntetőkollégiumának vezetőhelyettesét pedig 158 bíró tartotta alkalmasnak a Fővárosi Bíróság vezetésére.

Fazekas a márciusi, eredménytelen körben is a legtámogatottabb jelölt volt, akkor Péntek helyett Handó Tünde, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke volt a harmadik jelölt.

A vezetői pályázatokról Baka András, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke dönt, a bírók szavazatainak eredménye nem köti.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás