Kártérítésre kötelezték Meggyes Tamást

2011.06.09. 20:11

Jó hírnév megsértése miatt egyetemlegesen ötmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte Meggyes Tamás volt esztergomi fideszes polgármestert, az Esztergomi Televíziót és az EHIR Kft.-t a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság, állítja a kft. által kiadott Hídlap online .

A portálon olvasható elsőfokú ítélet szerint Meggyes Tamás valótlanul állította, hogy Horváth Mihály - Meggyes korábbi kampányfőnöke - megvesztegetett egy önkormányzati képviselőt, és kapcsolatba hozható házának felgyújtásával. Ezért az ítélet jogerőre emelkedése esetén a helyi televízió adásában bocsánatkérést is fel kell olvasnia, és ennek szövegét a Hídlapban is kötelező közzétenni.

"Alulírott Meggyes Tamás, Esztergom egykori polgármestere az utóbbi években az írott és a nyomtatott sajtóban többször is valótlanul nyilatkoztam Horváth Mihályról" - áll a bíróság által elfogadott bocsánatkérésben.

A kártérítés egyetemleges, azaz bármelyik alperesen a teljes összeg végrehajtható, ha a többi alperes nem tud fizetni. Az Esztergomi Televízió a társaság anyagi gondjai miatt nem készít adásokat, és az adóhivatalnak is jelentős összeggel tartozik. A Hídlap című újság megjelenik, ott a bocsánatkérés közzétehető, de a kártérítés kifizetése a lap számára nagy terhet jelent.

A volt polgármestert az MTI-nek nem sikerült elérnie.