DK: Nem volt felmérés Gyurcsányról

2011.06.23. 08:53 Módosítva: 2011.06.23. 12:26
A Demokratikus Koalíció nem készített felmérést arról, hogy hányan tartanának Gyurcsány Ferenccel, ha a volt miniszterelnök új pártot alapítana, közölte a tömörülés.

A platform ezzel a Magyar Nemzet cikkére reagált. A lap azt írta: a Gyurcsány-platformba belépett szocialisták töredéke tartana a volt kormányfővel, ha pártszakadásra kerülne sor, vagy a politikus kilépve az MSZP-ből új pártot alapítana.

A napilap a Demokratikus Koalíció helyi vezetőinek adatközlésén alapuló felmérésre hivatkozva tudatta, hogy az MSZP-tagsággal is bíró platformtagok 20-30 százaléka lépne ki azonnal a pártból és lépne át egy új, Gyurcsány vezette formációba, ha erre lehetőség nyílna.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint azonban a platform "soha semmilyen felmérést nem készített a DK-tagok pártválasztási szándékáról". Mint írták, ilyen elemzést senkitől nem is kértek, ezért a Magyar Nemzetnek ilyen adatok nem állhatnak rendelkezésére. A platform ezért a Magyar Nemzet és "a valótlan állítást közlő" orgánumok ellen jogi eljárást indít – közölték.