Elérhetetlenné válhat Heréd

2011.06.24. 11:28 Módosítva: 2011.06.24. 15:14
A járhatatlan közutak miatt közösségi közlekedéssel elérhetetlenné válhat a Heves megyei Heréd és Nagykökényes, ezért a két település önkormányzata az ország vezetőinek a segítségét, hogy megközelíthetőek maradjanak a helyi munkahelyek és oktatási intézmények.

Nagykökényes polgármestere, a független Gáspár Tamás szerint a közutak járhatatlansága, illetve a térségben közlekedő autóbuszok műszaki állapota miatt a Hatvani Volán Zrt. július elejétől megszünteti a közforgalmi buszközlekedést a két község irányába.


View Larger Map

Ezzel olyan településeken szűnik meg a buszjárat, Budapesttől alig 40 percre, az M3-as autópályától pedig 10 percnyire, amelyeknek semmilyen más alternatívájuk nincs a közösségi közlekedésre.

Nagykökényes Nógrád megye felől, Erdőtarcsa irányából már megközelíthetetlen személygépkocsival, és a menetrend szerinti autóbuszok, amelyek Balassagyarmatot kötik össze Hatvannal, már el is kerülik ezt a szakaszt. A helyzetet nehezíti, hogy a települést a 21-es számú főútvonallal összekötő út már tehergépjárművekkel sem járható. A községbe bevezető négy útból tehát kettő már járhatatlan, a másik kettő pedig egyre veszélyesebb.

Gáspár Tamás azonnali segítséget kért az ország vezetőitől. Azt kérik, hogy gyors intézkedéseikkel biztosítsák Heréd és Nagykökényes községek számára a biztonsággal használható közúti kapcsolatokat és a közösségi közlekedés fenntartását.