no

A Fidesz felhúzta a redőnyöket a Lendvay utcában

2011.06.28. 14:54
Kiköltözött Szentkirályi utcai székházából a Fidesz. A párt 2004 óta bérelte a Makovecz Imre tervei alapján átépített irodaházat. A párt kormányra kerülése óta megfogyatkozott apparátusa visszaköltözik a kívülről elég lepukkant állapotban lévő Lendvay utcai székházba, ami hét éve nagyjából üresen állt.

A héten kiköltözött hét és fél éve bérelt központjából a Fidesz.

bambike 1359

Az Index információit Kubatov Gábor pártigazgató is megerősítette. Kubatov szerint a költözéssel jelentős csökkennek a párt kiadásai. A megfogyatkozott Fidesz-stáb ugyanis abba a Lendvay utcai ingatlanba ment vissza, amely korábban is pártszékházként funkcionált. A Lendvay utcai irodaház tulajdonosa a Fidesz.

A Szentkirályi utcai Makona irodaházat a Raiffeisen Bank ingatlanos cége adta bérbe a pártnak. A Makovecz Imre által tervezett épületért a szerződéskötéskor négyzetméterenként havi 7,5 eurót, azaz összesen havi 4 millió forintot meghaladó bérleti díjat kértek.

A 2100 négyzetméteres irodaház megtöltése korábban sem ment simán. 2007-ben Orbán Viktor beköltöztette a párt szövetségeseit is, így külön irodáért fizetett a Lungo Drom, a Vállalkozók Pártja, a Fidelitas, a Magosz és a Kisgazda Polgári Egyesület.

A terv az volt, hogy a KDNP-nek is ki kell vennie a részét az ingatlanfenntartásból, de a kereszténydemokraták nem akarták feladni az akkori Dózsa György úti központjukat.

A Szentkirályi utcai Makona irodaház
A Szentkirályi utcai Makona irodaház

A VI. kerületi Lendvay utcai irodaház 2004-es kiürítése óta sokáig elhagyatottan, elsötétítve állt. Később a Fidesz alapítványa működött ott, de a kétszintes épület felújítására nem költöttek, a vakolat omladozik, a tetőszerkezet elemei is láthatóan megroggyantak.