Munkaszüneti nap van az egészségügyben

2011.07.01. 09:03 Módosítva: 2011.07.01. 10:23

Munkaszüneti nap van ma kórházakban és rendelőintézetekben, a Semmelweis-nap miatt az egészségügyben csak ügyeletet tartanak. A köztisztviselők és a kormánytisztviselők sem dolgoznak ezen a pénteken, de a közigazgatásban az ügyfélszolgálatok nyitva lesznek.

Az egészségügyért felelős államtitkárság kezdeményezésére ez évtől július elseje Semmelweis-nap az ágazatban dolgozóknak.

A mentők most is teljes kapacitással dolgoznak, közölte az Országos Mentőszolgálat. Országszerte 743 egység riasztható, ez 1600 mentődolgozó szolgálatát jelenti.

A Népszabadság arról számolt be, hogy a rendőrségen és a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendészeti szerveknél dolgozó orvosok és ápolók számára nem munkaszüneti nap a Semmelweis-nap.

Július elsején első ízben tartják meg a köztisztviselők és kormánytisztviselők napját. A köztisztviselők napját már 2001-től munkaszüneti nappá nyilvánították, az egyes hivatalok saját maguk dönthetnek arról, hogy részleges vagy teljes munkaszünetet, illetve ügyeletet tartanak-e.