Valér
2 °C
8 °C

Csak a legbátrabbak strandoljanak ma

2011.07.02. 09:10 Módosítva: 2011-07-02 09:13:10
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton elszórtan zápor, zivatar és jégeső is előfordulhat. A Balatonnál másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.

Többször erősen megnövekszik a felhőzet, de emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol lehet számítani. Az elsősorban északkeleten előforduló zivatarokat néhol 25-30 mm körüli vagy ezt meghaladó csapadék, kisebb méretű jég és viharos (60-80 km/órás) szél kísérheti.

Az ország déli részén kis valószínűséggel heves zivatar is lehet, amelyhez 85-90 km/óra körüli széllökés társulhat. A hőmérséklet délután 17 és 22, késő este 11 és 16 fok között valószínű.

A Balaton és a Velencei-tó térségében gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható zápor, helyenként zivatarra is kell számítani. A késő délutáni óráktól csökken a felhőzet, estére már gyengül a légmozgás.

A Balaton vize Siófoknál 18, a Velencei-tó Agárdnál 17 fokos.

A Balatonnál jelenleg másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.

Hétfőig általában erősen felhős lesz az ég, elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Erős lesz az északnyugati, nyugati szél. Keddtől felszakadozik a felhőzet, több órára a nap is kisüt, de a Kárpát-medencét kitöltő labilis légállapotú levegőben bárhol előfordulhat zápor, zivatar. Lassan erősödik a nappali felmelegedés.