Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Pintér: 550 településre vezényelnek körzeti megbízottat

2011.07.05. 15:53

A Belügyminisztérium meg akarja erősíteni a kistelepüléseken a körzeti megbízotti rendszert - közölte Pintér Sándor kedden az Országgyűlés önkormányzati bizottsága előtt.

Pintér elmondta, 1.542 településeken erősítik meg a körzeti megbízotti szolgálatot, továbbá 550 olyan településre fognak vezényelni körzeti megbízottat, ahol eddig nem volt iroda.

Felmerült az is, hogy a jövőben a rendőrség együttműködhetne a halőrökkel, vadőrökkel, mezőőrökkel, és más, az önkormányzatok alkalmazásában álló személyekkel, akik a rendőrségtől feladatokat tudnának átvállalni. A minisztérium az önkormányzati közterület-felügyeletekre is számít a közrend és közbiztonság megerősítésében, mondta Pintér.

A belügyminiszter szeretné, ha az idei télen egyetlen hajléktalannak sem kellene az utcán töltenie az éjszakát. Elmondta, ehhez megfelelő számú helyet tudnak biztosítani az úgynevezett túlélési pontokon.

Pintér az ülés végén külön kéréssel fordult az országgyűlési képviselőkhöz. Azt kérte tőlük, hogy ne hagyjanak értékeket az autóikban, mert szinte nincs olyan nap, amikor ne kapna jelentést arról, hogy valamelyik képviselőnek feltörték a kocsiját és abból laptopot, telefont vagy más értéket vittek el.