Zsebpénzből élt tavaly a Szebb Jövőért

2011.07.05. 10:53 Módosítva: 2011.07.05. 10:57

324 ezer forintot költött 2010-ben a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a most nyilvánosságra hozott közhasznúsági jelentése szerint. A László Attila Tibor elnök által jegyzett dokumentum szerint a közhasznú szervezetként működő Szebb Jövőért sem pályázati, sem állami támogatást nem kapott tavaly, összes bevétele - 361 ezer forint – magánszemélyektől származott.

A jelentésben az áll, hogy 188 ezer forintot költöttek fuvarozási költségre, amikor Svájcból humanitárius segélyszállítmányt fuvaroztak az alsózsolcai árvízkárosultak megsegítésére, 20 ezer forint értékben osztottak ki adományt, az egyesület működési költsége pedig 116 ezer forint volt. Az egyesület vezetői tisztségviselőinek sem pénzbeli, sem természetbeni juttatást nem nyújtott, olvasható a jelentésben.

Egy férfi a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait fényképezi (fotó: H. Szabó Sándor)
Egy férfi a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait fényképezi (fotó: H. Szabó Sándor)

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet 2010. április 14-én vette nyilvántartásba a békés megyei bíróság közhasznú szervezetként. Nem voltak ismertek, amíg idén márciusban meg nem kezdték a járőrözést a megszaporodott bűncselekményekre hivatkozva Gyöngyöspatán.