Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Hangfelvételeket is felhasználhatnak a titkosszolgák ellen

2011.07.06. 01:36

Hangfelvételek is bizonyítékul szolgálhatnak egyes politikusokat érintő eljárásokban - írta pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva szerdai számában a Magyar Nemzet a volt titkosszolgálati vezetők elleni eljárás kapcsán, de a lap nem nevezte meg pontosan, hogy melyik eljárásokról lehet szó.

A napilap információi szerint a felvételeket az ügyészség által kihallgatott egyik személy készítette a ruhája alá rejtett mikrofonnal, miközben részt vett politikusok és közéleti személyiségek tárgyalásain. A lap további részleteket nem közölt a felvételt készítő személyéről, csak annyit rögzítettek, hogy információik szerint a bizonyítékoknak közük lehet Jakubinyi Róbert és Földesi-Szabó László nyugállományú rendőr ezredes őrizetbe vételéhez.

A Népszabadság meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint miközben újabb és újabb találgatások kapnak lábra arról, hogy mi állhat a nagy politikai érdeklődéssel kísért nyomozás középpontjában, a legújabb "összeesküvés-elmélet" szerint a titkos műveletek finanszírozására szolgáló kasszából tűntek el pénzek. A Népszabadságnak nyilatkozó, magát egykori titkosszolgának mondó forrás azt mondta: "rendeltetésétől eltérő célokra használták a műveleti pénzeket".