Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Reisz András fülledt éjszakákat ígér

2011.07.06. 15:39 Módosítva: 2011-07-06 15:40:25
A hétvégén napközben akár 35 fok is lehet, de több helyen még éjjel sem lesz 20 foknál hűvösebb. Elképzelhető hogy a hőségre vonatkozóan figyelmeztetést is kiad majd az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Reisz András, az OMSZ meteorológusa elmondta, estétől a szél mérséklődik, és fokozatosan egyre melegebb lesz. Csütörtökön a napsütés lesz jellemző, elvétve fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Pénteken, szombaton és vasárnap az ország nagy részén derült időre lehet számítani. A hőmérséklet nappal az ország nagy részén meghaladja majd a harminc fokot. Egyes területeken, elsősorban az Alföldön 35 fok, vagy akár annál melegebb is lehet.

A meteorológus arra is kitért: a nappali hőség mellett az éjszakai meleg is megterheli az emberi szervezetet. Ugyanis sok helyen, különösen a nagyvárosokban, még éjszaka is kevéssel 20 fok fölötti hőmérsékletre kell számítani.

A jelenlegi előrejelzések szerint a hétvégén a napi középhőmérséklet meghaladja majd a 25 fokot, így elképzelhető, hogy a hőségre vonatkozóan figyelmeztetést ad majd ki a meteorológiai szolgálat – tette hozzá Reisz András.

A jövő hét első napjaiban némileg felfrissül az idő. Ekkor több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, amelyek hatására pár fokkal csökken a hőmérséklet, de jelentős lehűlés nem valószínű.