Lepedőkön tiltakoztak a szállodaépítés ellen

2011.07.07. 09:24 Módosítva: 2011.07.07. 09:54

Demonstrációt szerveztek a szegedi Zrínyi utca 10. lakói, mert a város eladta a házhoz tartozó kapubejárót a szomszédos telken szállodát építő cégnek, írja a Délmagyarország.

Azt mondják, nem tájékoztatta őket az épület kezelője, az IKV Zrt., Tápai Péter vezérigazgató szerint ez nem az ő feladatuk.

A lakók június 26-án a polgármesterhez, a főjegyzőhöz és az IKV Zrt.-hez fordultak, de nem kaptak választ. Végső elkeseredésükben hétfőn hatalmas lepedőket függesztettek ki a kerítésre, de ezeket letépték a szállodát építő munkások. Ezután a második emeleti függőfolyosóra tették ki a feliratokat.

Lepedőkön tiltakoznak a lakók (fotó: Frank Yvette / delmagyar.hu)
Lepedőkön tiltakoznak a lakók (fotó: Frank Yvette / delmagyar.hu)

A tiltakozók szerint elővásárlási joguk lett volna a bejáróra, de ezt senki sem ajánlotta fel nekik. Öt autónak jelenleg is érvényes szerződése van az IKV-val arról, hogy parkolóként használhatják az udvart, ráadásul a földszinten lakó mozgássérült asszony csak az udvaron át tud kijárni a városba.

Budapest V. kerületében idén tavasszal adták át a nyolcemeletes Bohém hotelt, ami egy ház udvarára épült, a lakók ablakaitól két méterre.