Jakubinyi Róbert házi őrizetbe került

2011.07.09. 10:02 Módosítva: 2011.07.09. 10:02

Megszüntette az illetékes bécsi bíróság a Magyarországon orosz befektetők strómanjaként Mol-részvények milliárdos tételben bonyolított törvénytelen adásvételével gyanúsított Jakubinyi Róbert kiadatási letartóztatását és házi őrizetét rendelte el – írta hivatalosan meg nem erősített értesülését a Népszabadság.

A lap információja szerint Jakubinyi bécsi lakásában várja, hogy döntsenek az ügyében. A hatóságok lábára erősített adóvevővel ellenőrzik, betartja-e a házi őrizet szabályait.

A napilap emlékeztetett: Jakubinyi neve az Egymásért Egy-másért alapítvánnyal és a kémbotránnyal összefüggésben is felmerült.

Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal kémkedéssel gyanúsított volt főigazgatója a Magyar Hírlapnak azt mondta, hisz a hazai igazságszolgáltatásban, mert ártatlannak tartja magát. Hozzátette: "amit tettem szakmai pályafutásom alatt, mindvégig a hazámért tettem, nincs tehát semmi félnivalóm".

A Pest megyei Szadán lévő nyaralójában házi őrizetben levő volt titkosszolgálati vezető arról is beszélt a lapnak, hogy nincs módja arra, hogy tanulmányozza a dokumentumokat, amelyek összefüggésben állnak a gyanúsítással.