Edina
-12 °C
-3 °C

Letenyénél negyven percet kell várakozni éjfél óta

2011.07.16. 09:53

Mintegy 40 perces várakozásra kell számítaniuk az autósoknak éjfél óta Letenyénél, az M7-es autópályán működő magyar-horvát határátkelőnél, a vele párhuzamos, 7-es főúti átkelőnél alig 5-6 perc alatt átjuthatnak az utazók.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az autópálya-átkelőn teljes kapacitással, öt sávon engedik át az Adriára igyekvő járműveket. A kilométeres sorok éjfél után alakultak ki, de a várakozási idő egyszer sem haladta meg a reggel is tapasztalható 40 percet.

Továbbra is érdemes a 7-es főúton lévő régi határátkelőt választani, itt két sávon engedik ki az autókat, amelyek alig 5-6 perc alatt átjuthatnak az ellenőrzésen. Akik ezt az átkelőt választják, azoknak az M7-es autópálya és az M70-es autóút elágazójánál, vagy korábban, már Becsehelynél kell letérniük a sztrádáról.

Salamon Róbert hangsúlyozta: a délelőtti, kifelé irányuló forgalomban tapasztalható várakozási idő délig folyamatosan csökken. Délután, várhatóan 15 órától viszont már a Magyarországra belépő oldalon alakulhat ki hasonló torlódás.